Företag

Utnyttja er friskvårdspeng så att ni får maximal utdelning i form av friskare och mer välmående personal.
Hos oss kan ni även kombinera med någon form av gruppträning och pröva på aktiviteter som innebandy, pingis eller volleyboll. Allt för att uppnå ett bestående intresse. Jämfört med andra gym får ni bra valuta för insatta pengar.
 
Vill ni teckna avtal för all personal hänvisar vi till vår föreningschef Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
 
Observera att våra aktivitetsavgifter för alla våra idrotter också är giltiga för friskvårdsbidrag. Begär ett skrivet kvitto hos vårt kansli.
Nedan ett utdrag från skatteverkets sida angående motion och friskvård för personalen
 

"Nuvarande regler om skattefri motion och annan friskvård har anpassats till att formerna för motion har utvecklats och att sättet för att utöva motionen har förändrats.

Du kan skatte- och avgiftsfritt ge dina anställda möjligheten till enklare slag av motion och friskvård på arbetsplatsen liksom på särskilda platser som på gym, hos friskvårdsföretag, vid sportanläggning och liknande. Även vissa mobilappar, t.ex. med enklare registreringsprogram för motion, är skatte- och avgiftsfria trots att de också kan användas på fritiden.

Du kan däremot inte skattefritt tillhandahålla utrustning eller webbtjänster för motion eller annan friskvård i den anställdes bostad. Endast i undantagsfall kan det godtas att sådana förmåner tillhandahålls i den anställdes bostad. Läs mer i Skatteverkets ställningstagande 2015-03-25.länk till annan webbplats

Du kan erbjuda din personal skatte- och avgiftsfri personalvårdsförmån i form av motion och annan friskvård av enklare slag och mindre värde. Vad som är av mindre värde finns inte fastställt som belopp men som exempel ryms ett vanligt årskort på gym inom definitionen.

I vissa fall kan en förmån bestå endast av en enstaka behandling eller aktivitet. För att åtgärden eller aktiviteten ska anses vara av enklare slag och mindre värde bör kostnaden normalt inte överstiga 1 000 kronor per tillfälle. Den totala kostnaden per år för enstaka behandlingar eller aktiviteter bör inte överstiga ett belopp som betraktas som mindre värde. Vad som är av mindre värde finns inte fastställt som belopp men som exempel ryms ett vanligt årskort på gym inom definitionen.

Om du ersätter den anställde för kostnad för motion och friskvård som inte är av enklare slag eller mindre värde är ersättningen skatte- och avgiftspliktig. Detta gäller oavsett om du har ersatt den anställde för hela eller del av kostnaden.

Förmånen måste rikta sig till alla anställda

Även om du har ett begränsat belopp för varje anställds friskvårdsaktiviteter så är det ändå viktigt att varje åtgärd för sig håller sig inom ramen för ”enklare slag” och ”mindre värde”. En anställd kan alltså inte själv välja helt fritt vilka åtgärder eller aktiviteter han/hon vill använda sin friskvårdspeng till. En ytterligare förutsättning för skatte- och avgiftsfrihet är att erbjudandet om förmånen riktar sig till alla anställda.

Du som arbetsgivaren kan ersätta en anställds utlägg för

  • årskort,
  • klippkort eller enkelbiljetter
  • och även elektroniska varianter av dessa.

Skatte- och avgiftsfriheten gäller inte tränings- eller motionsredskap som du köper till de anställda. Det samma gäller för till exempel nikotinprodukter eller preparat för viktminskning.

När det gäller alternativa behandlingsmetoder gör Skatteverket ingen vetenskaplig bedömning om nyttan av metoden. Det är i första hand du som arbetsgivare som har att bedöma om en metod eller aktivitet är friskvård för den anställde. Du avgör också vilka metoder och aktiviteter som du vill bekosta för de anställda."

Hitta till KFUM-Gym


Kontakta oss

Adress:   KFUM Ungdomens Hus
Huskvarnavägen 38
554 54 Jönköping
  Telefon:
Epost:
Hemsida:
  036-10 05 35
info@kfum.org
www.kfum.org
Organisationsnr:   826000-1816        
Bankgiro:   545-5852        
IBAN:   SE6780000008150544398444        
BIC/Swift:   SWEDSESS        
 Swish:   123 494 55 23        
Vi tar gärna emot tips, idéer och kritik om hur vi kan förbättra oss, både vad gäller verksamhet och lokaler!
Vi har även fina lokaler för Idrott, konferenser, utställningar, konserter mm. Kontakta vår bokning för info.
Observera att vi är en, ej momspliktig, idéell förening och du kan därför inte dra av moms från våra priser.